Bringserien – Nasjonal konkurranse for 16-åringer

Bringserien er en nasjonal håndballserie for 16-åringer og fungerer som en arena for å dyrke frem morgendagens stjerner. Her samles noen av Norges største håndballtalenter for å konkurrere på høyt nivå. Serien gir lagene muligheten til å måle seg mot de beste i landet og kanskje til slutt bli kronet som nasjonale mestere.

For Aksla Håndball, som har jobbet målrettet med spillerutvikling, er kvalifiseringen til Bringserien et viktig steg. Klubben håper at deres 16-årslag kan vise styrke og sikre en plass i serien, der de vil få uvurderlig erfaring og eksponering på nasjonalt nivå.

LERØYserien – Prestisje for 18-åringene

LERØYserien er en nasjonal serie for jenter og gutter i 18-årsklassen, hvor det å kvalifisere seg er et mål i seg selv. Serien gjennomføres med fire innledende runder, som leder til et nasjonalt sluttspill hvor de beste lagene konkurrerer om den gjeveste tittelen. I 2023/2024-sesongen klarte Aksla Håndball å kvalifisere seg til LERØYserien, noe som var et stort løft for klubben.

LERØYserien er kjent for sitt høye nivå og harde konkurranse, og det er her mange av landets beste talenter får muligheten til å spille mot hverandre før de tar steget videre i sine håndballkarrierer. Aksla Håndball håper å gjenta suksessen fra fjoråret og igjen kjempe om en plass blant Norges beste lag.

Viktig for satsingen på jentehåndballen

Deltagelsen i både Lerøy- og Bringserien er en del av klubbens langsiktige satsing på å utvikle jentehåndballen. Aksla Håndball har over flere år hatt fokus på å bygge opp et sterkt spillergrunnlag og utvikle talenter som kan hevde seg på nasjonalt nivå. Kvalifiseringen til disse seriene viser at arbeidet bærer frukter.

"Å delta i Lerøy- og Bringserien er ikke bare viktig for utviklingen av spillerne, men også for hele klubben," sier Terje Fleten Løvmo. "Vi får vist frem våre talenter på en nasjonal arena og får verdifull erfaring som gir motivasjon og inspirasjon til videre satsing." 

Gutter fra Aksla med på Bring-kvalifisering med Spjelkavik

I tillegg til jentelagene som kjemper om plass i Lerøy- og Bringserien, har Aksla også flere gutter som deltar i Bring-kvalifiseringen på guttesiden sammen med Spjelkavik. Dette samarbeidet gjør det mulig for guttene å spille på høyeste nivå og vise seg frem i Bringserien, noe som gir dem en gyllen sjanse til å utvikle seg videre i håndballkarrieren.

For guttene fra Aksla er dette en stor mulighet til å få erfaring fra det tøffeste aldersbestemte nivået og å bli sett av trenere og speidere på nasjonalt nivå. Spjelkavik, som også er kjent for sitt gode ungdomsarbeid, vil sammen med Aksla-guttene ha et sterkt lag som kjemper om kvalifisering til serien.

Ser frem til spennende helg

Helgens kvalifiseringskamper blir derfor avgjørende for Aksla Håndball, og klubben stiller med høye ambisjoner. Klarer de å kvalifisere seg til både Lerøy- og Bringserien denne sesongen, vil det være en stor seier for klubben og et tydelig bevis på at de er på rett vei med sin satsing.

For spillerne selv vil en plass i seriene bety muligheten til å utfordre seg selv på det høyeste nivået, få verdifulle erfaringer og kanskje ta steget videre i sine håndballkarrierer. Det er stor spenning knyttet til helgens kamper, og Aksla Håndball håper å kunne avslutte kvalifiseringen med jubel og glede.

Vi ønsker Aksla sine jenter lykke til i helgens kvalifiseringer!