Akslakiosken er en viktig inntektskilde for Aksla IL og drives på dugnad, inntektene går blant annet til å betale våre eminente dommere. I tillegg er kiosk en del av fotballopplevelsen for besteforeldre, foreldre, spillere og andre og er med å skape en sosial ramme rundt kampene. 

Vaktlister finner dere ved å klikke HER 

Administrasjonen i Aksla IL sørger for påfyll av varer og at alle varer og utstyr skal være tilgjengelig i kiosken.

VIPPS: #130623 (ingen kontanter)

KIOSKRUTINER:

Kiosken skal bemannes av to personer per dag de ukene laget har fått tildelt kioskvakt (minst en av vaktene må være en voksen). Bytting av uker går fint, men dette gjøres mellom lagene, samt at det må sendes en e-post til post@akslail.no om byttet.

Åpningstider:
- Kiosken skal være åpen mandag - fredag fra kl 17.30 til ca kl 20.00, uavhengig av kamper. Oppmøte for kioskvakter kl 17.00. Spillende lag på lørdager og søndager sørger for å åpne og bemanne kiosken selv. 

Nøkler:
- Nøkler til kiosken henger i nøkkelskapet på klubbhuset. 

Når dere kommer:
- Sjekk eventuelle notater/beskjed fra forrige vakt
- Sett på pølsekokeren og legg i pølser. Se til at det er vann i kokeren opp til og med bunnristen (vanndunker fylles på ved klubbhus), termostat på 75℃
- Eventuelle frosne pølsebrød kan varmes i ovn. 
- Sett på kaffe (vanndunker fylles på ved klubbhus).
- Sett ut søppeldunker utenfor kiosken. Røde dunker, bruk sort søppelpose
- Kioskluken åpnes med tang som ligger i kiosken

Underveis:
- Rydd/vask underveis, la det se innbydende ut
- Ismaskin: Enkel i bruk, instruksjon finner dere her: Enkel å bruke – One-Shot Norge  (1. Fjern forseglingen 2. Legg kapselen i skuffen på ismaskinen 3. Hold begeret under skuffen og trykk en gang på den grønne knappen 4. Vent til grønn knapp lyser igjen og fjern den tomme kapselen.)
- Vafler varmes fra fryst tilstand, 7-8 min i  ovn på 160℃ (pass på at de ikke blir liggende for lenge i ovnen)
- Dommere har egen rutine for oppgjør og skal ikke betales fra kiosken. Dommerdrakter/vester + fløyte (de har ofte egen) er på Akslahuset.
- Kampvert vester henger på Akslahuset
- Medisinskrin, isposer m.m. vil være tilgjengelig i kiosken. Der vil også være dommerfløyte som kan deles ut i "nødstilfeller"

Før dere går:
- Pølsekokeren tømmes/rengjøres. Vannet tappes ut i bøtte via kran
- Ovn/kaffetrakter/ismaskin rengjøres skikkelig
- Alt utstyr vaskes rent og settes på plass
- Benkeplaten i kiosken vaskes
- Gulvet i kiosken vaskes med engangsvåtmopp
- Tøm og ta inn søppeldunkene og legg i nye søppelposer for neste vakt
- Husk å slå av strømmen på alle apparater! 

- All sjokolade legges i kjøleskap hver fredag - ved varmt vær må en også vurdere om dette gjøres på daglig basis

- Send en e-post til post@akslail.no om noe mangler av varer eller utstyr
- En god regel! La det være renere og ryddigere når du går, enn hva det var når du kom :)

Rutiner for mat:
- Pølser. Pølser kan ligge (uåpnet) i kjøleskap til "best før dato", etter denne datoen skal de kastes. Pølsepakker som åpnes, men ikke blir brukt opp, legges i plastpose i kjøleskap til neste dag. Pølser som har vært frossen fra før "best før dato", kan brukes innen to døgn etter tining. Generell regler; Dersom en pølsepakke ligger åpnet i kjøleskapet, kan den brukes den dagen, evt. rester skal kastes ved dagens slutt
- Oppfordring; Skriv en beskjed til de som kommer dagen etter, slik at vi unngår mye svinn

Forslag, innspill, tips, spørsmål o.l., send en e-post til post@akslail.no