7 kamper i serien er spilt og vi ligger nå på 8.plass i divisjonen der det kun skiller 4 poeng fra 6. til 12.plass. Vi skal ikke prøve å spå en sluttabell da mye skjer i spillerstallene i løpet av ferien, men ganske sikkert vil Volda bli kretsmester og vi tror ikke uventet at Rollon og Herd kniver om sølvet.  

4.div1.png


Vi har deltatt i Sunnmørsposten Cup og startet med å slå divisjonskollegaene Langevåg og Stordal/Ørskog før vi ble utslått i 1/4-finalen på straffesparkkonk. ute på Siffen. Greie prestasjoner utenom 2.omgangen mot Sif kan vi konkludere med.

Messenger_creation_991961e0-98c2-4111-a90f-61842ead7699.jpeg
Exit i Sunnmørsposten Cup på Siffen etter dårlig 2.omgang

I serien har vi hatt følgende resultat:

  • Aksla - Bergsøy 1-4
  • Ørsta - Aksla 5-7
  • Herd-Aksla 6-1
  • Aksla-Stranda 5-0
  • Volda-Aksla 2-0
  • Aksla-Hareid 2-3
  • Hovdebygda - Aksla 2-2

Kommende kamper før ferien:

  • Stordal/Ørskog B
  • SIF/Hessa H
  • Rollon H
  • Langevåg B


Når det gjelder spillerlogistikk har vi flere juniorer og G16 som stadig tar steg og blir å finne i A-stallen straks. Da vi i fjor ikke hadde G19-lag fikk vi matchet spesielt 2005-kullet godt i 4.divisjon og det drar både G19 og A-lag nytte av i år. Vi har et stort 2007- kull (1.års G19) som har vært drevet godt over mange år med Trond Olsen som trener pluss et stort og godt støtteapparat. Her vil flere etterhvert ta steget opp! 3 har allerede debutert i år (Henrik Skålbones, Erlend Lyngstad og Jonas Solheim) mens 3 debuterte i fjor (Amund Roth, Julian Holmem og Jens Bjerkan). Vi har også fått tilgang utenfra med flotte spillere i Arianit Morina (Spjelkavik), Robert Vik (Sandane), Erik Halkjelsvik (Herd), Bjørnar Eidsheim (Lyngbø/Rollon). 

amund_b.jpg
Amund Rolland Roth er en av 2007-spillerne som før årets sesong ble tatt opp i a-stallen


Vi har dessverre også mistet noen fantastisk flotte og gode spillere. Studenten Erlend Mo Rognes kom i 2021, spilte seg fort inn i første 11-er og fikk med seg 44 solide kamper for Aksla før han nå flytter etter å ha skaffet seg jobb! Vi ønsker lykke til videre i livet!

erlend2.jpg
Erlend Mo Rognes med ro og kontroll

Vår Argentinske bauta Mariano gikk til utlandet i mai, en spiller som har vært bankers i midtforsvaret vårt. har Vi har i tillegg mistet Joachim Wrele (flyttet-Langevåg), Ciprian Luli (flyttet-Vigra), Jonathan Schmidt (langtidsskadet), Risto Frenssen (flyttet før sesongen), Reza Abouzari (overgang Ørsta), Elias Marøy Godø (overgang Harøy før sesong). 

mariano_b.jpg
Argentinske Mariano gikk til utlandet i mai

Av langtidsskader har vi dessverre fortsatt ute Khalil - som har vært ute siden runde 2. Ellers er vi stort sett oppe å nikke med de fleste spillererne selv om vi mot Hovdebygda var ute å kjøre. Med 12 utespillere pluss keeperreserve i troppen var det like før trenern måtte på med skoa! Vi klarte likevel en råsterk 2-2 borte! 16 spillere av alt som kunne gå av g19 og a-lagsspillere var utilgjengelige.

Messenger_creation_0f0f0d6c-3a90-464d-a6a9-a74298887a50.jpeg
12 utspillere tilgjengelig til kamp mot Hovdebygda


Vi har en toppscorer i laget! Esmeraldo putter jevnt og trutt og er oppe i 10 scoringer etter 7 runder.  

esmeraldo_b.jpg
Esmeraldo Dragoti med 10 scoringer og toppscorer i divisjonen etter 7 runder

Esmeraldo Dragoti scorer på frispark mot Hareid


Vi gleder oss til fortsettelsen. Velkommen på kamp!

Trener Johnny Vattøy